Θέμα: «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδαγωγών του Δ.Β.Α., στα πλαίσια του ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος “You need exercise”»

   Οι παιδικοί σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας  με τίτλο: «Η φυσική αγωγή και η αθλητική κουλτούρα στα παιδιά των ευρωπαϊκών πόλεων, σημαντικοί παράγοντες για την προαγωγή της υγείας και της ολόπλευρης εξέλιξής τους».

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδαγωγών του Δ.Β.Α.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα 16 & 17 Οκτωβρίου 2010.

   Η διοργάνωση που πραγματοποιείται, εντάσσεται στα πλαίσια της συμμετοχής του Δ.Β.Α. στο ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα «You need exercise – Introducing every day Culture of Sports for Children in European Cities», στο οποίο συμμετέχουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Ίνσμπρουκ Αυστρίας, Ρότερνταμ Ολλανδίας, Κοπεγχάγη Δανίας) με συντονιστή εταίρο την πόλη της Στουτγάρδης.

   Στόχος του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται  με τη στήριξη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας / Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών, του Τ.Ε.Φ.Α.Α., είναι η ανταλλαγή  επιτυχημένων προσεγγίσεων – πρακτικών –πολιτικών – προγραμμάτων, οι οποίες στοχεύουν στην ενθάρρυνση της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας - άσκησης των παιδιών ευρωπαϊκών πόλεων.

   Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως εισηγητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που θα παρουσιάσουν ερευνητικά δεδομένα και θέματα με εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς και  παιδαγωγοί, που έχουν υλοποιήσει στους παιδικούς σταθμούς, σχετικά παιδαγωγικά προγράμματα.

   Την κορυφαία αυτή επιστημονική διοργάνωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 500 σύνεδροι, εκπρόσωποι υπουργείων, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και αθλητικών φορέων, φοιτητές και μάχιμοι παιδαγωγοί από όλη τη χώρα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-5142815, 210-5139366, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επισκέπτες

Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ FacebookΠΑΣΥΒΝ TwitterΠΑΣΥΒΝ YouTube