23 Οκτώβριος 2011

   Μετά από αίτημα των γονέων, των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των γονέων, οι οποίες κορυφώνονται αύριο (Δευτέρα 23/10/2011) με συγκέντρωση που πραγματοποιούν μαζί με τα παιδιά τους μπροστά στο δημαρχείο του εν λόγω Δήμου.

   Το πρόβλημα προέκυψε εδώ και 20 ημέρες περίπου, που οι γονείς δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, στους οποίους τα έχουν εγγράψει και καταβάλλουν μηνιαία τροφεία καθώς οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας και δικαίως διότι έχουν να πληρωθούν 8 μήνες τους δεδουλευμένους μισθούς τους. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου να γίνονται δεκτά μόνο το 1/3 της συνολικής δύναμης των παιδιών και μόνο αυτά που έχουν εγγραφεί με προγράμματα  ΕΣΠΑ.

   Όπως μας ενημέρωσαν οι γονείς, βρίσκονται σε απόγνωση γιατί πολλοί απ’αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους μια που είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και επίσης μας ενημέρωσαν ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής να κλείσει τους μισούς παιδικούς σταθμούς λόγω έλλειψης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, τους δημιουργεί αδιέξοδα και μεγάλα προβλήματα.

   Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης των παιδικών σταθμών και αποδόμησης του δημόσιου και παιδαγωγικού τους χαρακτήρα. Καλεί την δημοτική αρχή του Δήμου Γαλατσίου και το Υπουργείο Εσωτερικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των παιδιών για ποιοτική προσχολική αγωγή – εκπαίδευση και το δικαίωμα των γονέων να έχουν πρόσβαση στο θεσμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την σκληρή οικονομική πραγματικότητα που οδηγεί τις οικογένειες των μικρών παιδιών σε αδιέξοδα.

Επισκέπτες

Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ FacebookΠΑΣΥΒΝ TwitterΠΑΣΥΒΝ YouTube