Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Προάγοντας την έμφυλη ισότητα στην Προσχολική Αγωγή-Παιδαγωγικά Προγράμματα σε πλαίσιο Παιδικών Σταθμών». Η Ημερίδα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με την συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Π.Α.Δ.Α και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.).

Στην Ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν Παιδαγωγοί, Φοιτητές, εκπρόσωποι των Πρυτανικών Αρχών, φορέων και οργανώσεων, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Ισότητας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Φωτεινή Κούβελα, ο Πρόεδρος του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Ευθύμιος Κάκουρος και η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη την Πρόεδρο του ΠΑΣΥΒΝ για τη διοργάνωση, δήλωσε την πρόθεσή της να επαναληφθεί η επιστημονική δράση και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και τόνισε την αναγκαιότητα έκδοσης του περιεχομένου της Ημερίδας σε έναν Οδηγό ο οποίος θα αποτελέσει Εγχειρίδιο Καλών Πρακτικών.
Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτεία να εισαχθεί η έμφυλη ισότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και παράλληλα έκανε λόγο για τη χρονική συγκυρία πραγματοποίησης της Ημερίδας με την εισαγωγή του νέου Νομοσχεδίου για την Ισότητα στη Βουλή αυτές τις μέρες.

Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Ισότητας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Φωτεινή Κούβελα έκανε λόγο αφενός για προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και αφετέρου για προώθηση και ενσωμάτωση της έμφυλης οπτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης παρουσίασε την σημαντική δραστηριότητα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στο χώρο χάραξης πολιτικών στην εκπαίδευση και ενημέρωσε για το σχεδιασμό που αφορά δράσεις στον χώρο των Παιδικών Σταθμών.

Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Φωτεινή Κούβελα

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Ευθύμιος Κάκουρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παιδαγωγικών παρεμβάσεων στην εξαιρετικά εύπλαστη προσχολική ηλικία, με στόχο την θετική ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και την δημιουργία κοινωνιών με σεβασμό στην ταυτότητα των μελών τους.

Η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. κ. Ευαγγελία Καλαϊτζή τόνισε το σημαντικό ρόλο των Παιδικών Σταθμών και των Παιδαγωγών για την καταπολέμηση των διακρίσεων και των ανισοτήτων και επίσης τόνισε ότι η συνεργασία κυβερνητικών, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών παραγόντων είναι προϋπόθεση για την προαγωγή της έμφυλης ισότητας στις κοινωνίες του μέλλοντος.

Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΣΥΒΝ

Οι καθηγητές, με τις επιστημονικά άρτιες εισηγήσεις τους, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των 400 και πλέον συμμετεχόντων στην ημερίδα.

Φοιτητές Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής ΑττικήςΗ πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ με τις φοιτήτριες του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας
στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
που στελέχωσαν την γραμματεία της ημερίδας

Γραφείο Τύπου ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.