Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι, ο εξαιρετικά δύσκολος αγώνας του Συνδέσμου μας δικαιώθηκε.

 

  Σε συνέχεια της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, κατατέθηκε σήμερα 15/12/2015 στην Βουλή, Νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου και άλλες Διατάξεις».

   Στο Νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται διάταξη για την επαναφορά του εξαώρου εργασίας στο παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών.

Ειδικότερα στο Κεφάλαιο Β, στο Άρθρο 14, Παράγραφο 2 αναφέρεται:

«Η παράγραφος 1 του άρθρου μόνου του π.δ. 588/1988, η οποία επανέρχεται σε ισχύ, έχει ως εξής:
Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στην 3078/29.4.1985 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (ΦΕΚ 241/1985 τ.Β) και στην Γ2/οικ. 4185/26.5.1977 απόφαση του Υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΦΕΚ 541/1977 τ.Β') , επεκτείνονται και στους Παιδικούς Σταθμούς και Βρεφικούς Σταθμούς των Δήμων και Κοινοτήτων και ορίζονται σε τριάντα (30) οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας του προσωπικού των κλάδων Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων κοινωνικών λειτουργιών βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων και Αδελφών νοσοκόμων εφόσον ασκούν καθήκοντα των κλάδων Νηπιαγωγών ή Βρεφονηπιοκόμων.»

Στην Αιτιολογική Έκθεση του Νομοσχεδίου αναγράφεται:
«Ταυτόχρονα, με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου αποκαθίσταται το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, το οποίο αδικαιολόγητα εξισώθηκε με αυτό του διοικητικού προσωπικού , χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας. Σημειώνεται δε ότι από την εν λόγω ρύθμιση δεν θίγεται η ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, κέρδισε μια μεγάλη και εξαιρετικά δύσκολη μάχη, διαψεύδοντας Κασσάνδρες εντός και εκτός των τειχών και προσπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια, με μοναδικό του όπλο την επιμονή, τον καθημερινό αγώνα, την στήριξη και την εμπιστοσύνη όλου του Κλάδου.

  Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, διότι η κατάθεση του Νομοσχεδίου στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στον Κλάδο μας, ο οποίος σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας, δίνει καθημερινό αγώνα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στον χώρο των Παιδικών Σταθμών.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας θα παραβρίσκεται κατά την διάρκεια της συζήτησης και της ψήφισης του Νομοσχεδίου στην Βουλή.

Ας συνεχίσουμε δυναμικά την νικηφόρα πορεία μας με αγώνες!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΣ του ΠΑΣΥΒΝ

Επισκέπτες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ FacebookΠΑΣΥΒΝ TwitterΠΑΣΥΒΝ YouTube