Αγαπητοί Συνεδελφοι,

Μετά από καταγγελίες πολλών συναδέλφων ότι σε αρκετούς Δήμους εξακολουθούν και εκδίδονται προκηρύξεις για πρόσληψη κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών στους Παιδικούς Σταθμούς-ακόμη και σε Δήμους όπου εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση- το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ έκανε έντονη παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών και απαίτησε την διασφάλιση του μοναδικού επαγγελματικού και εγασιακού χώρου του κλάδου. Αποτέλεσμα της δυναμικής μας παρέμβασης ήταν η έκδοση της Αρ. πρωτ. 17232/8/3/2019 εγκυκλίου, στην οποία αναφερεται ότι: "... Οι Δήμοι να μην υποβάλλουν εφεξής αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού της ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών για την στελέχωση των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τους, καθώς το επιστημονικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο που αποτελεί εκπαδευτική Δομή της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης"

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούνται οι συνάδελφοι σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος Δήμος αυθαιρετεί και δεν συμορφώνεται με το περιεχόμενο της εγκυκλίου και τις συστάσεις του καθ΄ύλην αρμόδιου Υπουργείου,για την έγκριση των προσλήψεων προσωπικού, να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία στον ΠΑΣΥΒΝ.

Συνάδελφοι ο αγώνας δίνεται κάθε μέρα, σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και ως προς τον εργασιακό χώρο αλλά και ως ως προς το ηλικιακό εύρος του επιστημονικού μας πεδίου. Εμβληματικός και στρατηγικός στόχος παραμένει η καθιέρωση της Ενιαίας Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης στη Χώρα μας.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΒΝ

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Επισκέπτες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αίτηση Εγγραφής

Είσαι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΤΕΙ;
Γίνε μέλος τώρα !

Αίτηση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ FacebookΠΑΣΥΒΝ TwitterΠΑΣΥΒΝ YouTube