Εκφράζει

Τις πιο θερμές ευχές στα μέλη του, σε όλους του εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, στους γονείς και τα παιδιά για καλή προσχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Διατυπώνει

• Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για τον τρόπο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, καθώς το πλαίσιο των οδηγιών που εκδόθηκαν από την πολιτεία, δεν ανταποκρίνεται στο εξελικτικό στάδιο και στις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Επιπρόσθετα, οι κτηριακές υποδομές και οι ελλείψεις που υφίστανται σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, καθιστούν απαγορευτική την εφαρμογή παιδαγωγικών προγραμμάτων, σχεδίων δράσης και χωροταξικής οργάνωσης που να διασφαλίζουν την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.
  • Την λύπη και την διαμαρτυρία του, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε αποδεκτές τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις του για τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, των παιδιών και των γονέων, για τον μέγιστο αριθμό παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια στα βρεφικά και νηπιακά τμήματα, καθώς επίσης και το παιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εργαζόμενους κατά την διάρκεια των προσαρμογών.

Η νέα σχολική χρονιά είναι πρωτόγνωρη δύσκολη και απαιτητική. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τις ολιγωρίες, τις αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις, καλεί όλους τους παιδαγωγούς της χώρας με αίσθημα ευθύνης και ενσυναίσθησης να πράξουν το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά. Καλεί επίσης την πολιτεία, έστω και την τελευταία στιγμή, να διαμορφώσει εκ νέου το πλαίσιο οδηγιών που έχει εκδώσει, λαμβάνοντας υπ’ οψιν τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους.