Μεγάλη Νίκη!

Αγαπητοί συνάδελφοι μεγάλη νίκη του ΠΑΣΥΒΝ και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων μας σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Ιωάννινα. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε στενή συνεργασία μας με τους προέδρους των Τμημάτων μας, πραγματοποιήσαμε εντονότατες παρεμβάσεις στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Βορίδη, δια ζώσης και με στοχευμένα και τεκμηριωμένα υπομνήματα.

ΠΑΣΥΒΝ - Τάξη |  Θεσπίζονται Κλάδοι ΤΕ και ΠΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στο Κλαδολόγιο

Στις 25 Μαΐου διαπιστώσαμε ότι στο Νέο Προσοντολόγιο Κλαδολόγιο ΔΕΝ είχε προβλεφθεί ούτε η μετονομασία του κλάδου ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ, ούτε η καθιέρωση Κλάδου για τους αποφοίτους των πανεπιστημιακών μας Τμημάτων. Καταφέραμε μετά από μεγάλο αγώνα να σταματήσουμε το νέο Προεδρικό Διάταγμα που ήταν έτοιμο να αποσταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας και στο νέο προσοντολόγιο-κλαδολόγιο, ο Κλάδος ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ να μετονομαστεί σε Κλάδο ΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΏΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και να καθιερωθεί ομότιτλος Κλάδος ΠΕ για τους αποφοίτους των πανεπιστημιακών τμημάτων.
Στον Κλάδο ΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ θα ενταχθούν πλέον όλοι οι απόφοιτοι των Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας και Προσχολικής Αγωγής των ΤΕΙ.

Ο αναχρονιστικός τίτλος “Βρεφονηπιοκόμος” πλέον αποτελεί παρελθόν!

Μεγάλη θεσμική αλλαγή και ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ του ΠΑΣΥΒΝ και των Προέδρων των Τμημάτων μας. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε των κύριο Κωνσταντίνο Πετρογιάννη, Πρόεδρο του ΤΑΦΠΠΗ του ΠΑΔΑ για την μεγάλη μάχη που έδωσε μαζί μας και τον συντονισμό των ενεργειών των Πανεπιστημιακών μας Τμημάτων.

Συνάδελφοι τώρα εντείνουμε τον αγώνα του Κλάδου με στόχο την εξομοίωση των πτυχίων μας και την δημιουργία ενός ενιαίου και ισχυρού Κλάδου ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!

Για όσους καπηλεύονται τον μεγάλο αγώνα και την επιτυχία του ΠΑΣΥΒΝ και των Προέδρων των Τμημάτων μας, μόνο ντροπή και αποδοκιμασία από όλο τον Κλάδο.

Σας επισυνάπτουμε τα υπομνήματα του ΠΑΣΥΒΝ και των Προέδρων των Πανεπιστημιακών μας Τμημάτων προς ενημέρωσή σας.