There are no translations available.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως σας είναι γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. με την έκδοση των Π.Ν.Π. και των συναφών εγκυκλίων για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 στην χώρα μας, πραγματοποίησε συνεχή και κατεπείγοντα διαβήματα στις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας άμεσα την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου προκειμένου να αποσαφηνιστούν φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν το Παιδαγωγικό Προσωπικό.

Ειδικότερα, με τις παρεμβάσεις του ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. κατήγγειλε αυθαιρεσίες που καταστρατηγούν το επιστημονικό και σημαντικό ρόλο και έργο των Παιδαγωγών, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα και ζήτησε διευκρινίσεις που αφορούν τις άδειες ειδικού σκοπού, την διακοπή εργασίας των Παιδικών Σταθμών για τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ και για άλλα θέματα που σχετίζονται με το ειδικό καθεστώς της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία τους.

Μετά την εκκωφαντική σιωπή της Πολιτικής Ηγεσίας, του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών και της απαξίωσης που επέδειξε στους μάχιμους επαγγελματίες Παιδαγωγούς της χώρας μας, ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ εξέθεσε τα ανωτέρω ζητήματα στην Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, στην Διεύθυνση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους Συλλόγους Γονέων που επικοινωνούν με τον Σύνδεσμό μας και στην Κ.Ε.Δ.Ε.

Σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας τις απαντήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τα ερωτήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. από τις οποίες δεν προκύπτουν απαντήσεις σε πολλά και φλέγοντα ζητήματα τα οποία θέσαμε κατ’ επανάληψη, όπως την εξάντληση της δεκαήμερης άδειας των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού, την αυθαίρετη ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στους Παιδαγωγούς και μάλιστα χωρίς συντρέχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη, καθώς επίσης και την διακοπή εργασίας κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Επισημαίνουμε ότι:

  • Η καθιέρωση της εφαρμογής της εκ’ περιτροπής εργασίας καθιστά δυνατή την μη απασχόληση των Εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών κατά τις ημέρες του Πάσχα, καθώς υπάρχει διακοπή εργασίας σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας.
  • Παρά την προσπάθεια της γενικευμένης απάντησης για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει αναφορά για το Παιδαγωγικό Προσωπικό καθώς το αντικείμενό του είναι επιστημονικά εξειδικευμένο, ιδιαίτερο και παρέχεται αποκλειστικά και μόνο στις δομές των Παιδικών Σταθμών. Δεν υφίσταται κανένα απολύτως άλλο αντικείμενο στις Υπηρεσίες των Δήμων με συνάφεια.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. δηλώνει για πολλοστή φορά ότι οι μάχιμοι Παιδαγωγοί της χώρας μας, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης θα συμβάλουν στο πλαίσιο της επιστημονικής τους ιδιότητας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας. Βασικό μας μέλημα είναι η παροχή της αναγκαίας και απαραίτητης επικοινωνίας και υποστήριξης των γονέων, για να αντιμετωπίσουν κατά την έκτακτη αυτή περίοδο, που παραμένουν στο σπίτι, θέματα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση, την δημιουργική και ποιοτική απασχόληση καθώς επίσης την συναισθηματική και σωματική έκφραση των παιδιών τους που βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εξελικτικό στάδιο.

Ενθαρρύνουμε και παροτρύνουμε τα μέλη μας, σε στενή συνεργασία με τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά τους όργανα να υπερασπιστούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, των γονέων και της κοινωνίας στις δύσκολες αυτές συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας.

Θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

Who's Online

We have 31 guests online

Membership Application

Are you an early childhood educator?
Become a member now!!!

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ Social

ΠΑΣΥΒΝ FacebookΠΑΣΥΒΝ TwitterΠΑΣΥΒΝ YouTube